خدای را شاکریم که ۲۰ سال است این توفیق را داریم تا با استفاده از برنامه های المپیک ویژه، ضمن افزایش سلامت جسمی و ذهنی افراد با کم توانی ذهنی، به هزاران خانواده در برخورد با این اختلال و مراقبت از فرزندان شان کمک نموده و مسیر جدیدی را در فرایند رشد اجتماعی، هیجانی، جسمی و روانی این عزیزان فراهم نمائیم.
در راستای اجرای تقویم رویدادهای سال ۱۳۹۸ المپیک ویژه ایران، همایش گرامیداشت “بیستمین سالگرد فعالیت های المپیک ویژه ایران” به میزبانی ستاد مرکزی المپیک ویژه ایران و با حمایت و همکاری “ آقای حاج علی روحی” از تاریخ ۲۵ لغایت ۲۹ شهریور ماه سال ۱۳۹۸ (به مدت پنج روز) در استان مازندران، شهرستان ساری، اردوگاه فرهنگی تفریحی بادله با جضور بیش از ۶۰۰ نفر ئرزشکار المپیک ویژه به همراه خانواده ها و مربیان و داوطلبان برگزار گردید. در این همایش ضمن ارائه برنامه های فرهنگی و تفریحی، بیستمین سال فعالیت طی مراسمی گرامی داشته شد. در این همایش مدال یادبود بیستمین سالکرد و تی شرت مخصوص تهیه گردید و به همه ورزشکاران اهدا شد.
** بیانیه بیستمین سالگرد فعالیت های المپیک ویژه را کلیک بر اینجا ببینید.
خیر مقدم همایش مدال یادبود همایش بنر و پوستر همایش آرم انگلیسی آشنایی با اسب هم اندیشی خانواده سلامت ورزشکاران عکس با ورزشکاران البرز افتتاحیه/مهندس بوبربور/ آقای روحی سالن اجتماعات نرمش صبحگاهی کشتی سواری – بابلسر بازی درمانی بازی درمانی بازی درمانی جگل عباس آباد بهشهر توزیع مدال یادبود
مروری بر بیست سال فعالیت المپیک ویژه ایران
سال ۱۳۷۸ – در فاصله بین سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲ دکتر اصغر دادخواه پیگیر تاسیس و اجرائی کردن برنامه های المپیک ویژه در ایران بود. او از یک طرف با مشارکت تعدادی از اساتید دانشگاهها در رشتههای توانبخشی، تربیت بدنی و روانشناسی و خانوادههای کودکان کمتوان ذهنی و مراکز و نهادهای دولتی و مردمنهاد هسته اولیه المپیک ویژه را بصورت کار داوطلبانه و تخصصی در ایران شکل داد و از طرف دیگر هر سال نماینده یا نمایندگانی از ایران در دورههای آموزشی خارجی و رویداد های منطقهای و جهانی المپیک ویژه حضور یافتند تا اینکه موجبات اولین حضور رسمی ورزشکاران المپیک ویژه ایران در یازدهمین دوره بازیهای تابستانی دوبلین ایرلند در سال ۱۳۸۲ فراهم شد.
حضور در بازیهای رالی آمریکا در سال ۱۳۸۲، گذراندن دوره مربیگری هاکی در سال ۱۳۸۰ در دمشق سوریه، شرکت در جلسه کمیته فنی با حضور دبیرکل المپیک ویژه در بیروت و از همه مهمتر حضور در مصر و امارات و آشنایی با سیستم توسعه المپیک ویژه از دیدگاه سلامت و توانبخشی .نتیجه اقدامات دکتر در این سالها برای تثبیت المپیک ویژه در ایران بود
:: در سال ۱۳۸۲ اولین حضور رسمی ورزشکاران ایران در بازیهای المپیک ویژه با حضور ۱۸ نفر از دانشآموزان آموزش و پرورش استثنایی کشور شکل گرفت. نمایندگان ایران رادر یازدهمین بازیهای تابستانی که در دوبلین ایرلند برگزار شد، دکتر اصغر دادخواه، دکتر مجید قدمی، رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، دکتر غلامرضا انصاری، رییس سازمان بهزیستی کشور، و دکتر حسین کاکوئی همراهی کردند.
:: در سال ۱۳۸۴ هشتمین بازیهای زمستانی المپیک ویژه در ناگانو ژاپن برگزار شد که از ایران ۴ ورزشکار به همراه دو مربی شرکت کردند. هادی مقدس اولین مدیر فنی المپیک ویژه سرپرستی این گروه را بر عهده داشت.
:: امارات متحده عربی میزبان پنجمین دوره بازیهای منا در سال ۱۳۸۵ بود. در این دوره از بازیها ۲۳ نفر از دانش آموزان مراکز استثنایی آموزش و پرورش به همراه ۱۳ سرپرست و مربی و همراه و پنج خانواده شرکت داشتند. نکته قابل توجه در این سال، حضور دکتر مجید قدمی و کلیه معاونانش در این دوره برای آشنایی هرچه بیشتر با این بازیها بود.
:: در سال ۱۳۸۶ دومین حضور جهانی ایران در بازیهای جهانی المپیک ویژه با حضور ۳۸ بازیکن و ۱۴ نفر همراه و ۱۰ خانواده رقم خورد. در دوازدهمین دوره بازیهای تابستانی المپیک ویژه که در شانگهای چین انجام شد، افتخارآفرینانی از مرکز توانبخشی نمونه (به عنوان اولین مرکز فعالیت های المپیک ویژه ایران) حضور داشتند.
:: حضور در ششمین دوره بازیهای منا در ابوظبی، بیستم مهرماه ۱۳۹۷ در قالب یک تیم ۹۰ نفره، متشکل از ۵۶ بازیکن، ۲۱ نفر مربی و همراه ۱۲عضو خانواده رقم خورد. در این دوره تعدادی از مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی حضور داشتند.
:: در نهمین دوره بازیهای زمستانی المپیک ویژه که در آیداهو آمریکا برگزار شد، تنها ۲ ورزشکار به همراه دو سرپرست و مربی شرکت کردند.
:: اما سال ۱۳۸۹ اتفاق دیگری رقم خورد. اینبار همراه با تیم شرکت کننده در هفتمین دوره بازیهای منا که در دمشق سوریه برگزار شد، یک تیم رسانهای از شبکه سوم سیما حضور داشتند و این سبب شد این رویداد که با حضور ۵۱ نفر ورزشکار و ۲۳ نفر همراه و ۳۷ خانواده انجام شد، انعکاس ویژهتری در رسانهها، به ویژه شبکه سوم سیما داشته باشد. در این دوره برای اولین بار، بازیکنان از مراکز مختلف نمایندگیهای المپیک ویژه انتخاب شدند.
:: حضور افراد موثر در اذهان عمومی و رسانهها در سیزدهمین بازیهای تابستانی المپیک ویژه که در سال ۱۳۹۰ در آتن یونان برگزار شد، انعکاس این رویداد را در ایران بیش از پیش کرد. هادی ساعی، قهرمان تکواندو جهان و المپیک در طول این بازیها در کنار ۴۶ نفر ورزشکار المپیک ویژه ایران حضور داشت و این رویداد ورزشی و فرهنگی و اجتماعی را در اذهان ماندگار کرد.
:: در سال ۱۳۹۱، چهار نفر از ورزشکاران وزنهبردار المپیک ویژه به همراه دو مربی و سرپرست در رقابتهای وزنهبرداری منطقه منا که در بیروت لبنان برگزار شد شرکت کردند. از رخدادهای مهم این سال این است که نطفه همایش بازیهای کشوری المپیک ویژه ایران به همت و تدبیر دکتر اصغر دادخواه بسته شد و اولین و دومین سری از این همایشها در کرج و تهرانسر برگزار شد. در این بازیها به ترتیب ۲۰۰ و ۱۵۰ ورزشکار در کرج و تهران به همراه ۹۰ نفر مربی و حدود ۲۰۰ خانواده حضور داشتند.
:: در سال ۱۳۹۲، در کنار بازیهای انتخابی فوتبال ۲۰۱۴ برزیل که در دوبی با حضور ۱۸ فوتبالیست و ۶ مربی برگزار شد، سومین-چهارمین/پنجمین همایش بازیهای کشوری المپیک ویژه در مرکز نمونه شهریار با حضور ۱۶۰ ورزشکار ، دامغان با ۱۹۰ ورزشکار و تهران ـ دانشگاه علوم بهزیستی با ۱۶۰ ورزشکار و تهرانـتربیت بدنی با ۹۵ ورزشکار و با حضور مجموعا ۱۸۰ مربی در کنار ۱۷۰ خانواده برگزار شد.
:: در بیستم آذرماه ۱۳۹۳، بازیهای منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) در قاهره مصر با حضور ۴۷ ورزشکار برگزار شد. در این سال یک اتفاق مهم رخ داد و آن حضور صدرا روحی فردپور در جمع ورزشکاران اعزامی برای بازیهای مصر بود. از همین سال آشنایی و همکاری آقای علی روحی فردپور با تشکیلات المپیک ویژه آغاز شد و این مساعدت و مراودت تاکنون ادامه دارد و امروز یکی از حامیان برنامه های المپیک ویژه است.
چهار همایش ملی دیگر در این سال با حضور چشمگیر ورزشکاران، داوطلبان و مربیان و خانوادهها برگزار شد.
:: چهاردهمین حضور جهانی المیک ویژهکاران ایران در مرداد ماه ۱۳۹۴ به وقوع پیوست. در این دوره از بازیها که در لسآنجلس آمریکا برگزار شد یک کاروان ۱۰۳ نفره شامل ۵۲ نفر از ورزشکاران به همراه ۱۹ مربی و سرپرست و ۳۲ نفر عضوخانواده حضور داشتند. بیشترین حمایت برای شرکت در بازیهای جهانی در این سال با حضور ۱۰۳ نفر برای حدود ۱۷ روز بود.
در بین سالهای ۱۳۹۴ و ۹۵، ده دوره از همایش بازیهای کشوری المپیک ویژه در شهرهای شهریار، تهران، ساری، رشت و دامغان برگزار شد. نقطه قابل توجه در خصوص این همایشها این است که رفتهرفته تعداد افراد شرکت کننده در این همایشها افرایش مییافت و اوج بازیها در همایش پانزدهم در ساری با حضور ۴۲۰ ورزشکار و مجموعا ۶۲۰ نفر و همایش بیستم با حضور ۴۳۰ ورزشکار و مجموعا ۵۹۰ نفر ورزشکار و داوطلب و مربی و خانواده بود.
:: برگزاری بازیهای منطقه منا در ابوظبی در سال ۱۳۹۷ با حضور (کاروان ۸۰ نفره) با ۴۲ ورزشکار از ایران بار دیگر نام و آوازه ایران و ایرانی را در صحنه بین المللی طنینانداز کرد.
در این فاصله پنج همایش ملی دیگر در تهران، ساری، دزفول، گرگان و مشهد برگزار شد. نکته قابل توجه این است که رکورد شرکت ورزشکاران در بازیهای ملی در بازیهای مشهد با حضور ۵۰۰ ورزشکار شکسته شد. در این دوره از بازیها جمعا ۷۳۵ نفر شرکت داشتند.
:: آخرین روزهای سال ۱۳۹۸ و آغازین روزهای بهار ۱۳۹۸ مصادف بود با بازیهای جهانی تابستانی ابوظبی ۲۰۱۹ که در این دوره نیز کاروان ۵۶ نفره با ۳۶ ورزشکار به همراه ۱۱ مربی و سرپرست حضور داشتند.
و اما چند نکته در خصوص بازیهای بینالمللی و ملی المپیک ویژه ایران:۱٫در طول ۲۰ سال گذشته اگرچه افراد بسیاری در شکلگیری، نزج و پیشرفت المپیک ویژه ایران در عرصههای بینالمللی و ملی نقش داشتهاند که مجال پرداختن به تکتک آنها در این مستند فراهم نیست. پروفسور اصغر دادخواه که ماحصل سالیان عمرش در عرصههای مختلف هییت علمی و علماندوزی و پژوهش و درمان و تحقیق و تحصیل و تدریس در دانشگاهها را خالصانه و متوازعانه و عاشقانه به پای نوباوگان و فرزندان و غرورآفرینان و ورزشکاران المپیک ویژه ایران ریخت و بدون هیچ چشمداشت مادی، با صرف عمرو تجربه گرانبارش توانست نهال المپیک ویژه را در ایران اسلامی غرص نماید و سکه المپیک ویژه ایران بهنام او ثبت شده است .
حضور مستمر ایران در بازیهای بینالمللی المپیک ویژه و پیگیریهای مستمر دکتر دادخواه موجب شد سازمان بین المللی المپیک ویژه (SOI) و المپیک ویژه منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) ضمن به رسمیت شناختن توانایی های ایران، سهمیههای خوبی در کلیه بازیهای جهانی و منطقهای به ایران اختصاص دهند که این موضوع موفقیتی درخور توجه است و همین امر موجب شد در تاریخ هشتم مارس ۲۰۱۷، اعتبارنامه المپیک ویژه ایران تمدید و صادر شود